Vad vore en bal på statt?

Det var studentbal igår.
Solen lös och det pirrade i hela kroppen. Inte av nervositet utan av lycka.
Det var nästan så att huden glittrade så mycket lycka kände jag. Min klänning var klar efter fyratiden och jag snurrade framför spegel. Jag var så nöjd! Jag var femtiotalet och min kavaljer var hur snygg och stilig som helst. En underbart fin lila blomma hade han med sig när han anlände hos Marie Storm. Så där satt vi och väntade ett tag  men sen var det dags att åka iväg till förfesten hos Lisa. Vad är det första jag gör tror ni? Jo, jag spiller ut alla välkommsdrinkar över Lisas syster och mig själv. Jag blev så full i skratt för det är så typiskt mig. Men mitt tyg var sådär glansigt så det gick bara att torka av. Det var bara de vita handskarna som fick lida lite. Så jag hade ju iallafall tur i oturen.
Så nu tänkte jag lägga upp lite bilder dåva.
Kvällen var fan så kul rent utsagt. Vi var alla så fina!



I väntan på min klänning tog jag ett kort.



Lite kort i kråset



Jag och min stiliga kavaljer



ihh, Vi var så snygga!



femtiotalet!



snygga klasskamrater



så var det dags för röda mattan!



efter ett par glas på statt. haha



åh, alla var så fina och stiliga!



En fantastisk bal var det. Jag är så nöjdnöjdnöjd! Så nu ska jag gå på jakt efter alla andras bilder!
Ha en bra dag. Puss&kram


Dagens känsla beskrivs i bild


Kyss i kärlek

En kyss
skulle kunna vara precis
allt

det man längtat efter
som jordgubbar
glasyr
början på något nytt

En kyss
skulle kunna vara precis
vad som helst

som en krossad spegel
eller brinnande ögon
motorcykel

Men om man bara vet
då är det dags

En kärlekskyss
                                                                                                                                                                    


Kom ihåg mig då

Jag har alltid varit skeptisk, eller inte i början då förstås, men efter det. På senare tid. Jag minns att jag tyckte om honom som mest när han släppte albumet "Singel" 2001. Då tyckte jag verkligen om honom och det gjorde jag ett bra tag. Jag såg honom live för första gången på Peace&Love 2007. Då var det bara Winterdäck och Johan Persson. Jag stod näst längst fram med Benjamin och Martin. Smart att sätta en så pass eftertraktad artist på festivalens minsta scen. Då var det trångt, jag tror nog att över 20 människor bars över innan konserten hade börjat. Men det var allsång. Hur kul som helst. Då insåg jag att jag borde lyssna mer på honom. Albumet "Daugava" släpptes och jag blev besviken, eller det var efter att jag såg honom i Linköping. Sämst konsert. Bortsett från låten  "du hade tid". Men i vilket fall som helst så la jag Lars Winnerbäck på hyllan efter den konserten. Där låg han ett bra tag tills jag häromdan lyssnade på honom hemma hos Jamie. Lars Winnerbäck är sommar, och han gör så att känslor blommar upp. Ibland kan jag känna att det är något speciellt över hans musik. Eller inte musiken, snarare texterna. Och då blir jag nästan rörd. Men nu är det snart sommar och då går det inte att undgå. Han är ju sommar. För mig är han det, precis som Håkan. Som ibland är förbjudet att lyssna på. Sen är det såklart helt underbart att Lundell spelar på Peace i år. Lycka! Lars Winnerbäck, Jag ville iallafall bara uppmärksamma denna ödmjuka människa idag. Han är faktiskt min dagens ros! 



                                                                                                                                             


"låt tiden gå
jag är samma nu som då
samma människa ungefär
fast med lite mera lust
sen du var här"

Livet är underbart!

Det där med skolor alltså. Nu har jag fått besked men jag är lika glad för det:) Det är två linjer jag inte fått svar från än, jag hoppas på att det går vägen! Men det är läskigt att man lever i sin lilla bubbla i den här lilla byn. Man förstår inte riktigt verkligheten, det är som om man blir isolerad. Det finns så sjukt mycket duktiga musiker där ute, och vet ni vad? Jag tänker bli en av de bästa!
Idag har jag även testat min balfrisyr. Jag var så lycklig när jag gick därifrån, för det kommer bli helt magnifikt. Jag ska vara femtiotal. Jag kommer liksom vara femtiotalet för en kväll. Dolly var helt överlycklig! Och jag med! Så nu längtar jag till balen massor.
Nu känns det ändå helt okej att vi ska ta studenten också. När jag fick den där ångestlådan för några veckor sen, den där lådan med studentmössan i, så slängde jag in den längst ner bland mina kläder i gaderoben. Då var det ångest på riktigt. Men nu, nu känns det ändå bra. Jag har de senaste dagarna varit sugen på att leta fram den och kolla på den. Jag känner mig mer redo. Det ska fan bli så jävla kul rent utsagt!

Nu ska jag iväg och fika med fina vänner. Joss och jag kom fram till att allt kommer bli så himla bra när vi slutar. För vi har ju varandra, vi har våra vänner. Och det är det finaste av allt! Jag tycker verkligen om er!
Kärlek

EN DAG ATT VARA GLAD PÅ!

Jag fick precis världens skrattanfall. All I want is you med U2 på högsta volym och så ett leende som ingen kan ta ifrån mig. (Det är fortfarande kvar på mina läppar) Men iallafall, när jag väl går in på min blogg, blir jag glad över att jag fått en kommentar.  Skrollar neråt, beundrar först den fina rosa cykel-bilden. Vad får jag se då? Jo, det står jag ogillar dig. Jag ogillar dig. Jag skrattade så jag fick tårar i ögonen. Vad ruuligt! Anting är det någon som har kul och skrattar likamycket som jag någon annanstans, bakom någon annan dataskärm. Eller, så är det någon som verkligen ogillar mig.
Jag fick mig ett gott skratt iallafall, jag ler fortfarande åt det. Men det är ju tråkigt att vara ogillad, om det nu är så pass. Man kan ju inte bli "gillad" av alla människor här i världen. Själv tycker jag det är tråkigt att man inte kan stå för sin åsikt bara. Anting håller man käft eller så står man får det man tycker och säger. Men, ja det finns ju människor till allt.
Jag är ingen människa som skulle skriva en anonym kommentar där det står jag ogillar dig. Men, ja, som jag skrev förut så finns det människor till allt. Och jag är en sådan som tänker att, undra om den där människan vet vem jag är, känner mig, om den ens har pratat med mig, sett mig på håll? Det är sorgligt isådant fall, att vi dömer ut människor på utsidan och genom "saker man hört". Men det behöver ju inte vara så heller, man vet icke.
Jag visade det för min kära mor också. Hon skrattade lika mycket som jag, och både hon och jag undrade varför man lägger sin tid på att läsa någon man ogillars blogg. Det är en rolig värld vi lever i! Men jag hoppas på det bästa:)

Nähe, vet ni vad. Nu ska jag berätta en till ruulig sak. Inte en sådan som man får ett skrattanfall av, utan att man mer ger ifrån sig ett glädjetjut. En kommun-nisse ringde mig straxt efter tre sådär. Han var trevlig och berättade senare att han hade gått musikhögskolan i Stockholm. (Det var en duktig man jag pratade med, och nu när jag tänker i efterhand så kanske han inte ens var kommun-nisse?) Ja, hursomhelst, så ska jag få Tranås Kultur och ungdoms stipendium!
Förstår ni att jag blev glad? Jag förstår det! :) Glad idagidag. GladGLADgladglad.

Sen får jag ju inte glömma att solen har lyst idag med. Jag åt frukost på balkongen!
Och imorgon kommer en mysig människa hem, då ska jag åka förbi och ge honom en puss. Nu ska jag plugga.
Puss och hoppas ni andra känner likamycket glädje som jag!



En dag att hylla cykeln!

Jag har nu kommit fram till att cykla är underskattat! Man kommer frammåt fort, kärlekar vår miljö och denna tvåhjuliga uppfinning hjälper även vår kropp att må bra. Det kan ju inte blir bättre egentligen. Men jag tycker vi underskattar den. Så jag vill faktiskt en dag som denna hylla cykeln! Jag har dock ingen själv (Kanske för att mina alltid blir trasiga eller stulna), men jag ska ta och köpa mig en. Det får bli en färgglad cykel som jag självklart ska skriva massa fina saker på.
En bra grej som dom har i storstäder, typ Köpenhamn, är lånecyklar. Det finns olika "stationer" där man kan lägga i några kroner och så vips har man en cykel. När man inte vill ha den mer (typ cyklat klart) låser man fast den igen och får tillbaks sina kroner. Jätte smart idée!

Martin, Ester och jag lånade tre cyklar och cyklade runt i köpenhamn. Newcastel på det också, och så solen som lyste på oss när vinden blåste i håret. Och nu sitter jag här med den där Naturkunskapen som jag bara skulle kunna akjsdbsjadf. Men då tänker jag på cyklar och vänner istället. Då mår man ju bra igen, när man får släppa tanken på Ros-Marie och hennes fasoner. Fast hon är snäll faktiskt, hon är nog den enda  läraren jag fjäskat för också. Så lite speciell är hon ändå i mina ögon!







varje stund var minut var sekund
samma konstiga beslut
det blir fel slår bakut allt går snett
men det tar aldrig riktigt slut

Nu ska jag fortsätta pluggis, ha en fin dag! Pussochkram


Ps, har jag sagt att Italien var en bra resa?

Jadåva, jag skulle vilja börja med att tipsa om en såndär typisk-pop-låt-som-man-tröttnar-på-direkt, men som är helt okej just nu. Deportees är bandet  som intar scenen på Peace&Love. Missing you, missing me. Somsagt, helt okej låt!
    På senaste har jag varit väldigt dåligt på att skriva inlägg, men nu ska jag bli flitig igen! Kanske beror det på att jag varit bortrest hela tiden. Dels Italien (Det var så underbart!) men jag har också hunnit med en massa sökningar som i Stockholm och Bollnäs. Det kändes ändå helt okej igår, jag var nöjd iallafall. Och det är bra för att vara mig.
Men hursomhelst, åter till Italien. Jag tänkte faktiskt lägga ut lite bilder. För det där med bildagboken och facebook orkar jag inte med. Nää, det får va. Jag väntar med spänning på att få se de andras bilder också.
Så nu ska jag njuta och tänka tillbaks på den underbara resan, och lägga ut lite bilder. Mums.




:








Där var några bilder iallafall. Det gjorde min kväll! Puss Världen

En valborg

Sådär klockan tre en valborgsmässoafton. Egentligen borde jag bara somna just nu, men jag vill inte. För jag vill träffa en fin människa först, sen kan jag somna. I vilketfall som helst så har den här kvällen varit perfeto! Jag har haft det trevligt och mysigt. Kännder dock redan att en huvudvärk har börjat tränga sig på, jag som alltid brukar vara pigg som en lärka dagen efter. Jag tänker att jag har tur. Tur som får göra en massa saker. Jag var i Rom alldeles nyligen. Landade i Nyköping tisdags eftermiddag, men det var verkligen en fin resa. Jag kärade ner mig i den staden faktiskt, sådär riktigt ordentligt Det är som ett tecken att jag ska dit igen, fast då vill jag uppleva andra städer såklart. Nu orkar jag inte skriva mer. Jag vill bara att det ska vara sådär nununu. Men, ja, vi får väl se dårå.

PussoGodnatt, hoppas alla haft en fin valborg!

RSS 2.0