En dag i Amandas liv

Den här dagen har bara varit en stor humörsvängning. Började med "Jag vill inte gå upp idag, jag vägrar" morgon. Slänga på sig lite kläder och så ett högt "fan", vi har körprov idag. Som den turflickan jag är (eller som jag var idag, brukar annars vara väldigt sällsynt) var inte jag inräknad i de fyra första grupperna.  skönt tänkte jag, och gick hem för att få i mig något och öva gitarrläxa. Trycker på Jakob Hellman och dumglor ett tag innan jag tar tag i det jag skulle göra. Då kommer kära mamma hem med ett brev. Jag gick vidare till sökningen i Stockholm! uhh, fan vad glad jag blev. Men... hatar det där men:et, så var det på måndag. Vem är inte i Italien då? Jo, jag såklart! Då blev jag ledsen och åt så mycket godis jag orkade. Efter mycket ringande fick jag tag i snubben som hade hand om sökningarna. Dag gick att bytas, och jag jublade såklart. Så, nu har jag en vecka på mig att öva in följande:

Sång och spelprov
-Egen förberedd låt/stycke
-Obligatorisk sång (Visa vid midsommartid)
-Spela upp något på biinstrument
-Ackordläsning -  a vista
-Rytmikläsning - a vista
-Melodiläsning - a vista
-Ensemblespel - komp, samspel, kommunikation och improvisation
-Intervju

Teoriprov
-Tonnamn - rätt namn i rätt oktav
-De grundläggande skalorna i västerländsk musik
-Intervaller
-Ackordslyssning och identifiering
-Rytmiknotering
-Arrangering - fyrstämmighet
-Harmonisering
-Kort ackordsprogression
-Allmänna musikbegrepp


Det var nog allt. Jag kommer ivilketfall som helst vara nervös som ett vrak. Men jag kan ju inte göra mer än mitt bästa, och det ska jag göra! Jag får ju åka upp till Stockholm en dag iallafall. haha, det är inte varje dag! Nu ska jag hem till Ester och dricka te med fina pojkar. Bra avslut på en dag, oja.
Puss&kram


Hallå, vi såg en kändis!

Jag och min vän ester lunchade på gotteriet. Då går världens starkaste man förbi. Magnus Samuelsson. Det var fett. Sen gick jag och min mor en sväng i solen, det var härligt och skönt. Jag duschade och sedan åkte vi till statt. Det var dags för krogshow och se estet-tvåorna. Det var mycket bra och jag är så stolt. Sämst publik men ändå. Nu ska jag gå och dö av choklad. Pussgodnatt



Att en sådan stor klump kan dansa, är det inte fränt?

ska det behöva funka att hota med våld?

Min syster är beroende av sin blogg. Det är så kul för jag mobbar henne massor, och hon tycker jag är dum. Fast hon skrattar hela tiden, så så dum är jag väl ändå inte?
Och, för att man ska få ha någonting ifred, typ glass och sådant i frysen, måste man skriva hot-lappar. Annars låter ingen bli! Jag blev så full iskratt när jag tänkte på hur kul det låter, att jag var tvungen att ta ett kort på mitt fina mästerverk. Och sen kostar ju inte ben&jerry's 70 spänn. Men det är ju bättre att bre på lite, gott som fan är det iallafall! Man blir tjock och fet, men vad gör det? Jag har ändå börjat ett nyttigt liv. Ben&jerry's och vatten. Ohyeah! Nu ska det skrivas rapport. Tänk på mig en liten stund, haha.

Ett hett tips: Idioter med Markus Krunegård



Påskägg och flashbacks från "bråka om utetider med mor"

Min familj är verkligen ingenting för traditioner. Jag tycker det är tråkigt, när jag blir stor ska jag iallafall införa traditioner. Som tillexempel har jag inte ätit ett enda ägg under denna helg. Inte målat ägg heller. Jag fick tvinga min mor att gömma våra påskägg, och det var inte ens ett påskägg, utan en korg! Ja, det gjorde inte så mycket, den var hur gullig som helst. Men ni förstår vad jag menar, eller hur? Och samma visa är det med alla dessa högtider. Jag brukar tvinga mina föräldrar till traditioner, och det är ju inte rätt det heller. Usch vad dum jag är.
Hursomhelst, så ska det vara lite kalas hemma hos mig idag. Och jag fick känslan av att jag gick i sjuan igen precis. Jag blev arg på min mor. De sa att det var lugnt om vi var här hemma, men att de ville komma hem vid tolv, lugnt sa jag. Men idag kläcker hon ur sig att de promt ska vara hemma vid halv elva. åh, det kändes som jag gick i sjuan igen.
Men jag orkar inte, de får väl komma hem och vara med oss o supa som det heter. Jaja.

Jag hittade en gullig liten kille som är påskig. För en kyckling är han ju inte?
Glad påsk iallafall! PUSS



En nostalgisk dag

Jag tänker tillbaks. Framför allt på våren tvåtusensju. Vid det här laget satt jag säkert på stranden med fötterna i havet, eller så brottade jag ner Lisas syster, eller så drack jag och Lisa en god drink. Kanske sprang vi omkring och köpte massa kläder? Eller så var vi hos Nut&Not. Vi gjorde iallafall någonting härligt! Men framför allt fick jag umgås med familjen Hedberg och Karlsson.
Jag tänker tillbaks på min födelsedag. För två år sen, då jag fyllde 17. Kan ni tänka er? Det kändes nästan som igår. I vilket fall som helst så vaknade jag den morgonen av massa läten i hotellkorridoren. Det plingade på dörren och jag sprang halvvaken i bara täcke och öppnade. Där ute stod två familjer och sjöng för full hals. Ett paket fick jag också. Guu, jag blev glad.
Vi for tidigt den morgonen iväg på en båttur. Raya Island var en av öarna vi besökte, och det var så underbart. Det kryllade av hitta Nemo fiskar och dessutom hade vi en snygg båtchafför. Eller han mest satt och log, och bjöd oss på mat och bara var snygg. typ. haha. Det var en härlig dag iallafall. På kvällen gick vi och åt på vårat favoritställe.
När jag minst anade det släcktes ljusen och den thailändska familjen som ägde resturangen sjöng. Bärandes på en tårta. Just i det ögonblicket kände jag att jag ville stanna kvar i detta underbara land. Dom är så mysiga, så spontana, så trevliga. Och dom hade världens gulligaste barn, Jai.
När jag somnade den natten kunde jag inte sluta att le, jag hade precis varit med om den mysigaste födelsedagen någonsin. Jag var nöjd. Så, nu när jag har en sådan nostalgisk dag, ska detta återupplevas i bilder.
Det kanske blir att jag möter upp Lisa och Daniel i Thailand till hösten? Det börjar dra starkt åt det hållet, om saker inte blir som man tänkt sig.


Carina och Johans utsikten från en av alla våra hotellrum! :)



Raya Island



En rolig grej. En affärskvinna trodde att jag och Jöjja var tillsammans,
att Lisa var vårat barn och Carina var Lisas Gamelmormor. haha, jag skrattade
mycket och länge åt det!



Jag ska adoptera ett thailändkst barn när jag blir stor




James Bond Island

Hon var dansk

Just precis, när jag promenarade förbi ÖB igårkväll stod där en kvinna. Hon verkade lite mysko så jag bestämde mig för att bara gå förbi med blicken rakt fram. Plötsligt hörde jag ett högt "Hej" och kvinnan pratade på med en ganska knögglig Svenska. Det visade sig att hon var dansk och tycke jag var jättesnygg. Hon undrade vad jag skulle göra, och när jag sa att jag skulle köpa tandkräm, haha, tyckte jag var kul, så började hon bara ställa ännu massa mer frågor.
Inte varje dag man träffar en Dansk. haha, knäppgök tänkte jag. Fast jag gick ju därifrån med ett leende, det är ju huvudsaken!

Nu är det snart Påsk och lov, och detta medör altså min födelsedag. Fast jag känner att jag inte riktigt vill fylla än, jag fyllde ju precis 18. Äldre vill jag inte bli just nu faktiskt, tiden kan få stanna ett slag om den har lust. Det önskar jag mig i födelsedagspresent!
Så ikväll kommer släktingar och vi ska äta god mat. Min kusin var så längesen jag såg sist, så det ska bli kul Hon är 3 år yngre men alla tror att hon är äldre, kanske beror på att hon är 1,80. Det måste vara det. Nähe, nu ska jag ut i vårsol och fika med en god vän! Puss



Vad vill du få ut av ditt framtida yrke?

Idag fick vi en uppgift att skriva om vilka krav man har på sitt framtida yrke. Jag fick direkt en klump i magen, sådär borde man inte få göra som lärare! I vilket fall som helst så flummade jag ner några ord i stil med;

-Trivsel, känna att detta är min grej.

-Utvecklas som människa genom att möta andra personligheter, bolla ideer och dylikt.

-Kunna livnära sig på det

-Sprida känslor, få andra människor att känna saker, beröra dem.

-Accepterad, få ett bra "rykte" i musikbranschen.

Typ något i den stilen. Man fick ju knappt tid att tänka, det var bara att kluddra ner det första bästa som tänktes. Men ivilket fall som helst så fick jag klump i mage. fyfy.
Denna vecka har ägnats mycket åt att lyssna på duktiga flickor. Främst Maggio och Duffy. Underbart!

RSS 2.0